Nov 04 2010

Η αντίδραση του θιγμένου διευθυντή του Νοσοκομείου και η απάντηση μας

Published by at 5:33 pm under Κείμενα

Μετά την κυκλοφορία του κειμένου και της αφίσας στο Αργοστόλι και τα γύρω χωριά ακολούθησε η σπασμωδική αντίδραση του διευθυντή του Νοσοκομείου, Δημήτρη Αυγουστάτου:

Υβριστικό κείμενο για το Νοσοκομείο από ομάδα αναρχικών.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στην πόλη του Αργοστολίου «εν κρυπτώ» κείμενο και αφίσα με την υπογραφή «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» το οποίο είναι υβριστικό και επαίσχυντο για τους λειτουργούς της Υγείας στο Νοσοκομείο μας και ειδικότερα για τους Γιατρούς.
Η παραπάνω ενέργεια δείχνει ασχετοσύνη, εμπάθεια και πιθανόν ενδιαφέρον από Ψυχιατρική άποψη και παρ’ όλο που υπερβαίνει τα όρια της συκοφαντίας δεν κρίνουμε ότι αξίζει τον κόπο να υποβάλλουμε μήνυση κατά αγνώστων.
Ενημερωτικά θέλω μόνο να αναφέρω ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Νοσοκομείου, οι Γιατροί αν και έχουν δικαίωμα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο το έχουν αρνηθεί.
Τέλος επισημαίνω ότι το Νοσοκομείο αν και έχει πολλά προβλήματα, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους πολίτες των νησιών μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Αυγουστάτος
(αναδημοσίευση από kefaloniaphotonews.gr )

Η απάντηση μας είναι άμεση:

Αγαπητέ κύριε Αυγουστάτε,

μιας που αναγνωρίζετε ότι χαίρουμε ιδιαίτερου Ψυχιατρικού ενδιαφέροντος, παραδεχόμαστε ότι  έχουμε το ακαταλόγιστο πριν μας τρελάνετε εσείς με τις  εμμονές σας περί ηθικής και ορθολογικής διαχείρισης του Νοσοκομείου. Έχοντας υπάρξει και  μεις  θύματα του υπεροπτισμού, των λανθασμένων διαγνώσεων και του χρηματισμού από τους προστατευόμενούς  σας  γιατρούς, η ασχετοσύνη μας είναι δεδομένη και η εμπάθεια μας αδικαιολόγητη.

Η εν κρυπτώ διαφθορά σας έχει χτυπήσει κόκκινο και η ανοχή μας έχει εξαντληθεί. Η σπασμωδικότητα της αντίδρασης σας επιβεβαιώνει τα εξαρτημένα κομματικά αντανακλαστικά σας. Eμάς οι πηγές μας είναι καθαρά βιωματικές και αποτυπώνουν την εμπειρία των ήδη θιγμένων από τη νοσηρότητα του  συστήματος του Νοσοκομείου Σας,  κι  όχι  Νοσοκομείου Μας, αν και θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό. Το Νοσοκομείο  δεν είναι το τσιφλίκι σας ούτε κανενός κομματικού παράγοντα.  Δεν είστε εσείς και ο κοινωνικός σας κύκλος αυτοί  που θα κρίνουν αν χαίρει μεγάλης εκτίμησης το Νοσοκομείο, όταν οι ασθενείς μπαίνουν μέσα με πόνο και βγαίνουν είτε με  βογγητά αν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των γιατρών είτε με την αβεβαιότητα της θεραπευτικής τους  αγωγής εφόσον αυτές καθορίζονται σαφώς από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εμείς δε θίγουμε το δικαίωμα των γιατρών να έχουν ιδιωτικά ιατρεία αλλά το θράσος τους να παραπέμπουν τους ασθενείς σε αυτά για τη σωστή αποκατάσταση της υγείας  τους.

Και ποια είναι αυτά τα μικρά προβλήματα στα οποία αναφέρεστε και δε μιλάτε ξεκάθαρα; Μην είναι οι αδικαιολόγητες  απουσίες των γιατρών; Μην είναι η έλλειψη φαρμακευτικού υλικού; Μην είναι τα εργαστήρια που δε λειτουργούν και οι εξετάσεις που δε γίνονται; Πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα; Για ποιές παρεχόμενες υπηρεσίες μιλάτε; Για αυτές τις υποτυπώδεις που δίνονται ή για αυτές που οφείλετε να παρέχετε; Ή μήπως υποτιμάτε καταστάσεις  για να υπερασπιστείτε την καρέκλα σας, που την τιμάτε όταν με στόμφο ευχαριστείτε το νυν πρωθυπουργό και την πρώην υπουργό Υγείας για τον πάντα αξιοκρατικό, διορισμό σας;

Εμείς λοιπόν, προτείνουμε να κάνετε μήνυση κατά αγνώστων και κατά του Αγίου Γερασίμου αν αυτό σας ευχαριστεί, άλλωστε χάνετε πολλούς πελάτες εξαιτίας του. Τέλος, προτείνουμε σε σας και την υπόλοιπη συμμορία με τα άσπρα, να  κάνετε εμβόλια κατά της απληστίας και της αλαζονείας για να μη νοσήσουν και όσοι  γιατροί έχουν παραμείνει αμόλυντοι.

Περαστικά στο θιγμένο εγωισμό σας και να προσέχετε την πίεση σας.

Με αθεράπευτη τρέλα,

Πρωτοβουλία Αναρχικών Κεφαλονιάς
Διάλε παρ’ την εξουσία και τους γιατρούς στην παρούσα φάση


No responses yet

Leave a Reply

css.php